(ΣΧΟΛΙΟ) Η ΚΟΠ δεν κάνει σχεδόν τίποτα για να βοηθήσει το γυναικείο ποδόσφαιρο

Μετά την πρόσφατη συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τα όσα προέκυψαν μετά την διαμαρτυρία της Εθνικής Γυναικών στον εκτός έδρας αγώνα με τη Φινλανδία ήρθε νέο “κύμα” αντιπαραθέσεων μεταξύ της ΚΟΠ και του ΠΑΣΠ.

Μια ΚΟΠ η οποία όσο κι αν διατυμπανίζει ότι στηρίζει το γυναικείο Ποδόσφαιρο και την Εθνική Γυναικών στην ουσία δεν κάνει σχεδόν τίποτα για να βοηθήσει να ανέβει το επίπεδο.

Το Γυναικείο ποδόσφαιρο ανά τον κόσμο κερδίζει έδαφος και γίνεται πιο επαγγελματικό με διάφορες χώρες να ανακοινώνουν ίσες αμοιβές για άντρες και γυναίκες, με τελευταίο παράδειγμα την Αυστραλία όπου αποφασίστηκε οι γυναίκες διεθνείς να αμείβονται το ίδιο με τους άνδρες σε μια ιστορική απόφαση που ως στόχο έχει να κλείσει το μεγάλο χάσμα που υπήρχε στις αμοιβές μεταξύ των “Matildas” και των “Socceroos” ενώ θα παίρνουν και το ίδιο πριμ σε περίπτωση προκρίσεων και κατακτήσεων.

Στο νησί μας όμως απέχουμε χρόνια μακριά από το να βοηθήσουμε το γυναικείο ποδόσφαιρο να ανέβει όπως γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο. Η ΚΟΠ αδιαφορεί για τα αιτήματα των διεθνών μας και μάλιστα θίχτηκαν για τη διαμαρτυρία τους στο παιχνίδι με τη Φινλανδία και ενώ προηγουμένως στάληκαν αρκετές επιστολές προς την ΚΟΠ για να συζητηθεί το θέμα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιρίστριες, οι οποίες όμως έμειναν αναπάντητες.

Η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ βλέποντας την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου κάνουν συνεχώς προσπάθειες για περαιτέρω ανάπτυξή του και γι’ αυτό το λόγο δίνουν αρκέτα χρήματα στις Ομοσπονδίες μέσω προγραμμάτων όπως το “Hattrick” και το “FIFA Forward”.

Στα δικά μας τώρα η ΚΟΠ δίνει το ποσό των 5000 ευρώ το ΧΡΟΝΟ (!) σε κάθε ομάδα που συμμετέχει στο γυναικείο πρωτάθλημα, ένα ποσό που ούτε τα βασικά έξοδα δεν μπορεί να καλύψει σε μια ομάδα πόσο μάλλον να βοηθήσει ώστε να ανέβει το επίπεδο του ποδοσφαίρου.

Καιρός είναι να μας πουν εκεί στην Ομοσπονδία πώς ακριβώς βοηθάνε την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου και κατά συνέπεια το ανέβασμα του επιπέδου στην Εθνική Γυναικών.

Εδώ και τόσα χρόνια υπάρχει η Εθνική Γυναικών αλλά μόλις το 2018 ανακοινώθηκε ότι θα συμμετείχε σε επίσημους αγώνες και όχι μόνο αυτό, έστειλαν τις διεθνείς στους αγώνες με Σκωτία και Φινλανδία χωρίς καν τα απαραίτητα! Ούτε δικά τους ρούχα δεν είχαν οι παίκτριες του Άγγελου Τσολάκη, αφού τους δόθηκαν στολές που φορούσαν παλαιότερα μικρότερες Εθνικές Ανδρών! Αν είναι δυνατόν να στέλνουμε τις ποδοσφαιρίστριες μας σε επίσημους αγώνες με δανεικά και μεταχειρισμένα ρούχα. Άσε που τους απαγορεύτηκε κιόλας να ανταλλάξουν φανέλες με τις αντιπάλους τους, κάτι που συνηθίζεται σε μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αντί η ΚΟΠ να θίγεται που διαμαρτυρήθηκαν οι ποδοσφαιρίστριες και να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, καιρός είναι να σταματήσει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της και να προχωρήσει σε ενέργειες που θα βοηθήσουν το γυναικείο ποδόσφαιρο να αναπτυχθεί, κάτι που κατά συνέπεια θα βοηθήσει και την Εθνική Γυναικών τα επόμενα χρόνια.

Προ πάντων ας σεβαστούν επιτέλους τους κόπους και τις θυσίες που κάνουν οι ποδοσφαιρίστριες για να κάνουν αυτό που αγαπούν! Όλες έχουν τις δικές τους δουλειές και όταν θα πρέπει να απουσιάζουν από την εργασία τους λόγω υποχρεώσεων με την Εθνική χάνουν μέρος του μισθού τους και η ΚΟΠ τους δίνει ψίχουλα σε σχέση με αυτά που χάνουν.

Σεβαστείτε τις κοπέλες επιτέλους που κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να ανέβει το επίπεδο στην Κύπρο και σταματήστε να τις “πολεμάτε” απλά και μόνο επειδή έχετε προσωπικό πρόβλημα με τον ΠΑΣΠ!protathlima.com

Top Stories

Δημιουργία Πρωταθλήματος Κοριτσιών U13 και μετατροπή του U15 σε U17

Η ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου συμπεριλαμβάνεται στις προτεραιότητες της...

Τέσσερις παίκτριες των Apollon Ladies κλήθηκαν στην Εθνική Ελλάδος

Την αποστολή της Εθνικής Ομάδας Γυναικών για τον αγώνα...

Συνάντηση ΚΟΑ με εκπροσώπους γυναικείων ομάδων για την ανάγκη ίσης αντιμετώπισης

Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού  συναντήθηκε την Τετάρτη,...

Έλενα Αριστοδήμου: Τα ποδοσφαιρικά όνειρα δε σταματούν πουθενά!

Για την Έλενα Αριστοδήμου τα ποδοσφαιρικά όνειρα δε σταματούν...

Συγκινούν οι παίκτριες της Ομόνοιας / “Φωτεινή γύρνα πίσω δυνατή στα γήπεδα”

Η ποδοσφαιρίστρια των Apollon Ladies, Φωτεινή Ανδρονίκου στο ντέρμπι...

Οι παίκτριες που κάλεσε ο Άγγελος Τσολάκης για Αλβανία

Την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει προετοιμασία η Εθνική μας...