Ο απολογισμός από τη συμμετοχή μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Άλλη μια διοργάνωση σε επίπεδο Νεανίδων καταγράφεται στο παρελθόν, η 13η από τότε που συμμετέχει η Εθνική μας στις διοργανώσεις της UEFA.

Ο απολογισμός από τη συμμετοχή μας στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που φιλοξενήθηκε στο Μογκίλοφ της Λευκορωσίας κατέγραψε τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες και η Εθνική μας ομάδα των Νεανίδων, τερμάτισε στην τελευταία θέση στον ενδέκατο όμιλο.

Από την αρχή γνωρίζαμε τις δυσκολίες της εκτός έδρας αποστολής, καθώς η κλήρωση μας έφερε αντιμέτωπους με ισχυρές ομάδες όπως η Αγγλία (κατά κύριο λόγο) αλλά και η Σερβία, δηλαδή οι δύο ομάδες που προκρίθηκαν για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Επιπρόσθετα η Λευκορωσία ως διοργανώτρια χώρα είχε τα δικά της πλεονεκτήματα και παρά τη φιλοτομία της ομάδας μας, δεν κατορθώσαμε να εξασφαλίσουμε θετικό αποτέλεσμα στον ενδέκατο όμιλο.

«Με την Αγγλία και τη Σερβία λόγω και της δυναμικής τους είναι γεγονός ότι δεν είχαμε ανταγωνιστική παρουσία, αλλά γενικά η αγωνιστική μας παρουσία ήταν τέτοια που μας επέτρεψε να έχουμε περισσότερες απαιτήσεις για τον τελευταίο αγώνα με τη Λευκορωσία.

Παρά το γεγονός ότι αρχίσαμε καλά δυστυχώς η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με αποτέλεσμα να δεχτούμε την ήττα. Δεχτήκαμε εύκολα τέρματα και μας έλειψαν και οι ποδοσφαιρίστριες που αντιμετώπιζαν πρόβλημα τραυματισμού. Προσδοκούσαμε σε κάτι καλό και η κατάληξη σίγουρα μας στενοχωρεί.

Ο απολογισμός από την αποστολή στη Λευκορωσία αφήνει τα δικά του διδάγματα και μέσα από την πορεία της σκληρής δουλειάς θα επιδιώξουμε να βελτιωθούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά η Ομοσπονδιακή μας προπονήτρια Ιουλία Παναγιώτου.

Ανεξάρτητα από το βαθμολογικό απολογισμό, μέσα από τέτοιες διοργανώσεις το κέρδος της εμπειρίας για τις νεαρές ποδοσφαιρίστριες μας είναι δεδομένο και μέσα σε πιο δύσκολες συνθήκες αγώνων, παίρνουν σίγουρα σημαντικά εφόδια για τη συνέχεια της καριέρας τους.

Αρκετές από τις ποδοσφαιρίστριες που συμμετείχαν στην αποστολή της Λευκορωσίας έκλεισαν τον κύκλο τους στην Εθνική Νεανίδων και πλέον θα βρίσκονται κάτω από την παρακολούθηση του Άγγελου Τσολάκη, του Ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Γυναικών.

Αποτελέσματα: 
Αγγλία – Κύπρος 8-0
Λευκορωσία – Σερβία 1-4
Αγγλία – Λευκορωσία 3-0
Σερβία – Κύπρος 5-0
Λευκορωσία – Κύπρος…6-0
Αγγλία – Σερβία…6-0

Top Stories

Δημιουργία Πρωταθλήματος Κοριτσιών U13 και μετατροπή του U15 σε U17

Η ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου συμπεριλαμβάνεται στις προτεραιότητες της...

Τέσσερις παίκτριες των Apollon Ladies κλήθηκαν στην Εθνική Ελλάδος

Την αποστολή της Εθνικής Ομάδας Γυναικών για τον αγώνα...

Συνάντηση ΚΟΑ με εκπροσώπους γυναικείων ομάδων για την ανάγκη ίσης αντιμετώπισης

Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού  συναντήθηκε την Τετάρτη,...

Έλενα Αριστοδήμου: Τα ποδοσφαιρικά όνειρα δε σταματούν πουθενά!

Για την Έλενα Αριστοδήμου τα ποδοσφαιρικά όνειρα δε σταματούν...

Συγκινούν οι παίκτριες της Ομόνοιας / “Φωτεινή γύρνα πίσω δυνατή στα γήπεδα”

Η ποδοσφαιρίστρια των Apollon Ladies, Φωτεινή Ανδρονίκου στο ντέρμπι...

Οι παίκτριες που κάλεσε ο Άγγελος Τσολάκης για Αλβανία

Την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει προετοιμασία η Εθνική μας...